Anschluss 1938 herdenkingsmedaille
Anschluss 1938 herdenkingsmedaille 22,-

Anschluss 1938 herdenkingsmedaille

Met, zonder of alleen lint.

€22,- €22,00
Op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

De medaille werd op 1 mei 1938 ingesteld en herdenkt de annexatie van Oostenrijk bij het Duitse Rijk, de zogenaamde Anschluss. De verhuizing was de eerste in Hitlers zoektocht naar Lebensraum, en het versterkte de Duitse flanken en verzwakte die van Tsjechoslowakije. Duitse troepen staken de grens over op 12 maart 1938, zonder weerstand te ondervinden. Het toneel was gezet door een reeks 'incidenten' veroorzaakt door leden van de nazi-partij in Oostenrijk, en diplomatieke druk en ultimatums uiteengezet door de Duitse regering. Deze eerste actie, hoewel misschien vermoedens te wekken, veroorzaakte geen algemeen alarm in de wereldgemeenschap, omdat het leek te gebeuren door de keuze van het Oostenrijkse volk dat Duits sprak.

De medaille, bekend als de "Anschluss-medaille", werd toegekend aan al die Oostenrijkers die hebben bijgedragen aan of deelgenomen aan de annexatie, evenals de leden van de Oostenrijkse nationale socialistische beweging. Het werd ook toegekend aan Duitse staatsfunctionarissen en leden van de Duitse Wehrmacht en SS die Oostenrijk binnen marcheerden.

De medaille werd toegekend tot 31 december 1940 en in totaal werden 318.689 medailles toegekend.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze site is tijdelijk in onderhoud, we zullen over 5-7 dagen weer online zijn. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen