Instructie voor juist onderhoud van leren laarzen en schoenen

  • Geplaatst op
  • 1
Instructie voor juist onderhoud van leren laarzen en schoenen

Leren schoenen van (natuurlijk) gelooid leer hebben speciaal onderhoud nodig. Het is noodzakelijk om de functionele eigenschappen van schoenen te behouden en het draagcomfort van schoenen te garanderen. Leren schoenen uit die tijd zonder passend onderhoud kunnen snel worden beschadigd, terwijl als ze op de juiste manier worden onderhouden, ze nog vele jaren dienst kunnen doen.

LET OP! Alle schoenen uit onze workshop worden gedekt door een garantie, gebrek aan goed onderhoud kan tot verlies hiervan leiden!
Hieronder volgt een korte instructie over het juiste onderhoud van leren schoenen. We proberen het zo te beschrijven dat het begrijpelijk moet zijn en gemakkelijk thuis toe te passen. Het belangrijkste is dat schoenen ook voor het eerste gebruik moeten worden onderhouden.

1. Allereerst moet u de noodzakelijke ingrediënten hebben, zoals ricinusolie, lijnolie en watervrije lanoline. Je hebt ook gereedschap nodig, d.w.z. schoenenborstel, vaatdoeken, containers, beschermende handschoenen, föhn.

2. Onderhoud moet worden gestart door de schoenen af ​​te vegen en schoon te maken. Er kan zich stof ophopen tijdens productie, transport en opslag. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het naaien en rond de hobnails op de zool (indien aanwezig).

3. Nu gaan we naar de zool. Het leer op de zool is anders dan bij andere delen van de schoen, het heeft verschillende eigenschappen. We smeren de zool in met lijnolie, wachten tot de zool deze heeft "geabsorbeerd", smeren opnieuw en zetten de schoenen weg totdat alle olie in de zool is opgenomen. Zorg ervoor dat de olie niet buiten de zool komt, naar andere delen van de schoen.

4. De volgende fase is oliën. We smeren hele schoenen met ricinusolie - samen met de zool (maar op de zool moet minder, dan op andere delen van de laarzen). Na de eerste smering wachten we tot de olie is opgedroogd, daarna oliën we de schoenen opnieuw en wachten we opnieuw op drogen. Zodra de schoenen zijn gedroogd, moet u borstelen.

5. In deze stap kunnen schoenen al worden gesmeerd met watervrije lanoline. Lanoline moet licht worden verwarmd, b.v. door het in een bak met kokend water te plaatsen, maar op zo'n manier dat er geen water in de bak komt. Of eventueel in een metalen doos met behulp van een aansteker / verwarming. De schoenen (zonder zool) moeten worden gesmeerd met lanoline en vervolgens worden gedroogd met warme lucht, bijv. door een föhn te gebruiken zal dit de opname van lanoline in het leer veroorzaken. Denk eraan de droger voorzichtig te gebruiken, te dicht blazen of te hete lucht kan het leer beschadigen. Overtollige lanoline moet worden verwijderd met een borstel / vaatdoek.

6. Warme lucht heeft geen zeer positief effect op het schoenleer, dus nadat lanoline is "geabsorbeerd", is het de moeite waard om de schoenen nogmaals met ricinusolie te smeren en te laten drogen.

7. De op deze manier bereide schoenen zijn in principe klaar voor gebruik, maar we raden sterk aan ze te polijsten met waspasta. Als je liever de natuurlijke kleur behoudt, gebruik dan kleurloze pasta met bijenwas. Besteed aandacht aan plaatsen zoals steken en lederen verbindingen. Om een ​​zwarte of donkerbruine kleur te krijgen, moet je een geverfde pasta gebruiken. Pas na meerdere keren aanbrengen van de gekleurde pasta is het gewenste effect mogelijk. Ongeacht of u besluit de schoenen te kleuren of ze in een natuurlijke kleur te laten - na het polijsten moeten de schoenen worden geborsteld.

8. Zolang er leren riemen aan de schoenen zijn bevestigd, die dienst doen als schoenveters, moeten ze ook worden behouden met ricinusolie.

Schoenen moeten ook periodiek worden onderhouden, goed worden schoongemaakt en verzorgd nadat ze nat zijn geworden - bij voorkeur na elk gebruik.

PERIODIEKE OLIE: We raden aan castorolie te gebruiken - deze moet worden aangebracht op schoon, niet vochtig en niet nat leer. De olie moet zo worden aangebracht dat het leer niet meer olie kan opnemen. Na het drogen moeten schoenen grondig worden geborsteld.

REINIGING: Het meeste vuil van leren schoenen wordt verwijderd met een borstel, doek en licht warm water. Stel het schoeisel niet uit, maak het schoon zodra de gelegenheid zich voordoet. Na het reinigen is het de moeite waard om de schoenen in te smeren met ricinusolie.

DROGEN: Een zeer belangrijke procedure voor de verzorging van leren schoenen, die een aanzienlijke invloed heeft op de levensduur en het draagcomfort. Allereerst mogen de schoenen in geen geval snel worden gedroogd. Ze op een verwarming plaatsen met behulp van warmtepistolen, drogers en dit soort apparatuur is absoluut niet aan te raden. Droog of beter gezegd te droog leer wordt stijf als hout, is bros en is in het algemeen niet geschikt voor reparatie of regeneratie. Gebruik geen hygroscopische middelen, omdat deze het leer ook te veel kunnen drogen. Overtollig vocht kan met een doek worden verwijderd. Schoenen moeten natuurlijk, langzaam en bij kamertemperatuur worden gedroogd. Na het drogen moet het schoeisel worden ingevet.

 

Reacties

  1. Loopmans David Loopmans David

    Hallo, ik wou langs deze weg eens horen of je hier nog probleemloos spullen kan bestellen. Mvg

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze site is tijdelijk in onderhoud, we zullen over 5-7 dagen weer online zijn. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen