Made in Europe

  • Geplaatst op
  • 0
Made in Europe

Gemaakt in Europa. Als je dit hoort denk je direct aan hoge kwaliteit. In een wereld waar alles uit het verre oosten komt doen wij het anders en daar zijn we trots op.

Waarom Europa?

Het is voor de hand liggend want de grootste reden dat al onze artikelen uit Europa komen is natuurlijk dat de originele items hier ook zijn gemaakt. Veel nieuw militaria wordt ook precies zoals de originele exemplaren gemaakt voor het meest realistisch beeld dat mogelijk is. Dit heeft aandacht en passie nodig. Iets wat niet valt te vinden in bijvoorbeeld een Chinese fabriek. De militaria branche m.u.v. handelaars is relatief kleinschalig waardoor niet veel mensen werkzaam zijn in dit gebied en de mensen die werken in deze branche zijn blij dat ze dit kunnen doen. Op elke werkplek in Europa waar Don Militaria zijn artikelen van ontvangt zijn de arbeidsomstandigheden bijzonder goed. Hierdoor kunnen we de reproductie artikelen altijd met een fijn en eerlijk gevoel verkopen.

Kwaliteit>Kwantiteit

Bij iedereen in de militaria branche staat altijd kwaliteit boven kwantiteit. En zeker als het om originele items gaat bestaat er geen kwantiteit. Elke re-enactor, filmmaker of verzamelaar kiest immers altijd liever voor de meest accurate optie van uniformen en accessoires. Doordat wij een winkel gefocust op reproductie militaria zijn, is dit uiteraard onze topprioriteit. Toen wij begonnen met het opzetten van Don Militaria waren wij al langer actief op de militaria markt. Hier merkte we dat veel militaria shops hoge prijzen vroegen (vooral in Nederland) omdat er zo weinig andere shops waren waar mensen deze artikelen kon kopen. 

Wij vinden dat nadrukkelijk kwaliteit reproductie militaria betaalbaar moet zijn voor iedereen die geen groot budget heeft maar ook wil deelnemen aan re-enactment of een beginnende filmmaker is. Toen wij deze shop begonnen waren er nog geen uniformen te vinden omdat wij deze nog niet voor een prijs dat bij de rest van ons assortiment past konden aanbieden. Dat is ons nu wel gelukt en u zult niet snel uniformen vinden voor dezelfde kwaliteit en prijs als op Don Militaria. Het nadeel van kwaliteit boven kwantiteit is de lange herbevoorrading tijden echter hebben veel van onze klanten dat hiervoor over. Het duurt voor onze Europese werkplaatsen gemiddeld een half jaar tot een jaar om een nieuwe levering uniformen klaar te hebben. Onze accessoires zijn altijd sneller weer op voorraad maar hier wordt ook altijd minimaal een maand voor uitgetrokken.

Leren schoenen in de maak

Waar wordt het gemaakt?

Je vraagt je uiteraard af waar de werkplekken zich bevinden. Graag delen wij dat de werkplaatsen zijn verspreid over Italië, Duitsland, Rusland en Polen. De plekken waar uiteraard ook veel origineel vandaan komt. Onze hoofdmagazijnen zitten in Italië en Polen. Wij hebben een kleine opslag en kantoor in Nederland, dit doen wij zo omdat de prijzen in Nederland per m2 ruimte uiteraard veel hoger liggen. Onze uniformen en accessoires komen uit Duitsland, Polen en Rusland. Nazi Duitsland reproducties voornamelijk uit Italië. Dit heeft natuurlijk te maken met de lokale regelgeving. Het is trouwens in geen enkel land illegaal om militaria te kopen/bezitten voor re-enactment, filmmakers of officiële verzamelaars maar wel om te verkopen zonder speciale vergunning. Het is in vrijwel elk Europees land verboden om deze symbolen in het openbaar te laten zien of te bezitten met politieke bedoelingen. Welke symbolen dit zijn verschild per land.

Europa verbonden

Blijft Don Militaria altijd in Europa?

Ja! Onze artikelen blijven altijd uit Europa komen met de vaste kwaliteit. Onze enige ambitie is om een magazijn in Amerika te openen in de verre toekomst maar deze zal dan ook alleen spullen geleverd krijgen uit Europa.

Uitdagingen

Er zijn nog genoeg uitdagingen voor ons als bedrijf en partners. Don Militaria is nooit uitgegroeid. De grootste uitdaging die wij hebben is proberen zoveel mogelijk dichtbij onze consumenten te blijven staan(in tijden van corona uiteraard op gepaste afstand). Door het groeiende aantal bestellingen en klanten is het soms moeilijker iedereen te helpen zoals we voorheen deden. Bijvoorbeeld het helpen samenstellen van een accurate uniform doen wij met alle liefde maar kost veel tijd. Om hierbij te helpen hebben we de rangen toegevoegd op de shop voor zover mogelijk was. Als u ons een bericht stuurt sturen wij altijd zo duidelijk en vriendelijk mogelijk antwoord. Naast het leveren van kwaliteit is de klantenservice ervaring ook superbelangrijk voor ons en dit heef ons mede door de service ook veel vrijwillige positieve reviews opgeleverd.

De andere uitdaging is het betrouwbare transport rondom en buiten Europa. Wij kunnen in elk land in Europa binnen 2 tot 4 werkdagen bezorgen. Iets waar we trots op zijn en onze klanten tevreden over. Onze pakketten zijn altijd verzekerd zodat de kans dat er wat mee gebeurt nihil is en de bezorger meer aandacht aan dit pakket besteed. Zelfs in tijden van corona zijn onze klanten tevreden over de vaak iets langer durende bezorgtijden. Helaas blijft het een uitdaging omdat we afhankelijk zijn van onze koeriers voor de bezorging. Wij hebben hierdoor niet het hele proces zelf in de hand. Natuurlijk zijn wij altijd opzoek naar de beste betrouwbaarste bezorgopties voor onze klanten. 

De toekomst

Ondanks dat wij spullen uit de geschiedenis of gebaseerd op de geschieden verkopen kijken we altijd naar de toekomst. Veel mensen zien tegenwoordig de waarde niet meer van geschiedenis of vinden het niet interessant. Wij hopen door onze reikwijdte, moderne shop en jonge geest veel mensen te bereiken die zich dan ook gaan verdiepen in de krijgsgeschiedenis. Wil je weten wat precies onze plannen zijn voor de toekomst? Lees dan onze roadmap.

Kijkend naar de toekomst

Bedankt voor het lezen van deze blogpost en het bezoeken van onze shop. Als u een reactie achterlaat kan het zijn dat het even duurt voordat we deze lezen en indien mogelijk reageren aangezien we hier geen meldingen van ontvangen.

Opdat we niet vergeten. Lest we forget.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »