De Duitse Reichswehr boek
De Duitse Reichswehr boek €138,45

De Duitse Reichswehr boek

Wij hebben 2 weken nodig om onze boeken naar u te versturen. Zie informatie voor alle details over het boek.

€138,45
Op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

Een uitgebreid werk over Reichswehr 1919 - 1932. Het boek heeft 464 pagina's, geïllustreerd met meer dan 1000 foto's. Gebonden in linnen met een beschermhoes. Galerij hieronder toont voorbeeldpagina's.

Geschreven door: Dr. phil. Jürgen Kraus, Adolf Schlicht
ISBN: 978-3-902526-00-7 (Duits) of 978-3-902526-00-7 (Engels)
Gewicht: 2,74 kg
Detail informatie: 464 pagina's, meer dan 1000 kleurenfoto's, inclusief hedendaagse foto's en illustraties, gebonden in linnen. Afmeting: 29,5 x 26,0 cm.

BOEK BESCHRIJVING

Uniformen en uitrusting van het Duitse leger van 1919 tot 1932 Voor het eerst beschrijft en illustreert dit geïllustreerde volume van 464 pagina's de hele kleding en uitrusting van het Duitse leger van 1919 tot 1932 tot in detail. Meer dan 1000 foto's en illustraties tonen het uiterlijk van de Duitse Reichswehr, die zich onmiddellijk na de Eerste Wereldoorlog in de Weimarrepubliek ontwikkelde en waarvan de uniformen en uitrusting nog tot de Tweede Wereldoorlog in gebruik waren. Tijdens de experimentele fase van de Voorlopige Reichswehr 1919/1920 werd een geheel nieuwe koers gevolgd in het ontwerpen van uniformen, maar met de oprichting van de laatste Reichswehr in 1920 kregen uniformen hun laatste verschijning met een terugkeer naar meer traditionele ontwerpen. In navolging van het Duitse leger in de Eerste Wereldoorlog ontstond een modern standaarduniform met een geheel nieuw insignesysteem. De componenten, inclusief insignes en persoonlijke uitrusting, worden in detail beschreven en de tekst is gebaseerd op uitgebreid bronnenonderzoek. Alle kledingstukken worden in schitterende kleurenfoto's aan de kijker getoond. Hiervoor konden de activa van het Bayerisches Armeemuseum voor het eerst worden gebruikt, die ook een indrukwekkende verzameling originele monsters bevatten. Toevoegingen worden geleverd door belangrijke artefacten uit het Wehrgeschichtliches Museum in Rastatt en uit privécollecties. Hedendaagse zwart-witfoto's laten zien hoe de artefacten werden gedragen of gedragen. Vaak tonen de foto's officieren die jaren later in de Tweede Wereldoorlog militaire bekendheid zouden verwerven.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »