De Grote Oorlog Opkomst boek
De Grote Oorlog Opkomst boek €105,35

De Grote Oorlog Opkomst boek

Wij hebben 2 weken nodig om onze boeken naar u te versturen. Zie informatie voor alle details over het boek.

€105,35
Op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

Kritische analyse van de toestand van het Duitse leger voor het begin van de Tweede Wereldoorlog in 1914. Het boek heeft 560 pagina's, 80 illustraties en 4 grote kaarten. Gebonden in linnen oraz met een extra beschermhoes. Galerij hieronder toont voorbeeldpagina's.

Geschreven door: Dr. Frank Buchholz, Col. (Ret.) Janet Robinson, Col. (Ret.) Joe Robinson
ISBN: 978-3-902526-65-6
Gewicht: 2,00 kg
Detail informatie: 560 pagina's, 80 afbeeldingen, 4 grote kaarten, gebonden in linnen. Afmeting: 26,5 x 18,5 cm.

BOEK BESCHRIJVING

Het Duitse keizerlijke leger in 1914 was niet de moloch die velen veronderstelden; het was eerder een in traditie vastgelopen kracht die veel structurele zwakheden had ontwikkeld. De meeste Engelstalige geschiedenissen van de veldslagen van de Grote Oorlog zijn gebaseerd op Britse bronnen; de auteurs van dit boek baseerden hun analyses op veel originele Duitse bronnen. Met een uitgebreide bibliografie met Duitse taalbronnen (veel niet gepubliceerd), krijgt de lezer een andere kijk op het conflict.

Dit wordt het baanbrekende Engelstalige boek over het Duitse leger toen het de Eerste Wereldoorlog inging. Deze verhandeling verklaart de sociale, politieke en economische structuur van het land in relatie tot het Duitse leger. Het is de enige Engelstalige bron die het Duitse leger volledig uitlegt - zowel actieve als reservetroepen in combinatie met hun opleiding en doctrine. Wat nog belangrijker is, dit boek bespreekt de structurele problemen in het Duitse leger die direct leidden tot het mislukken ervan in de Slag aan de Marne. Met name leiderschapskwesties, logistieke problemen en het misbruik van cavalerie veroorzaakten aanzienlijke kloven die vóór de oorlog hadden kunnen worden gecorrigeerd.

Dit is een andere kijk op de Grote Oorlog dan de bekende Kanonnen van Augustus, gepubliceerd in 1962. The Great War Dawning geeft een kritische kijk op de doctrine van die tijd en hoe het falen van leiderschap om achterhaalde methoden te herzien, leidde tot de ondergang van keizerlijk Duitsland plannen in 1914.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »