Galizische SS Brigade identiteitsplaatje
Galizische SS Brigade identiteitsplaatje €14,95

Galizische SS Brigade identiteitsplaatje

De identiteit van een drager kan door middel van een plaatje snel gecontroleerd worden bij bijvoorbeeld sneuvelen.

€14,95
Niet op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie
De Waffen-SS was de gewapende vleugel van de SS-organisatie van de Nazi-partij. De formaties omvatten mannen uit nazi-Duitsland, samen met vrijwilligers en dienstplichtigen uit zowel bezette als niet-bezette landen.

De Waffen-SS groeide van drie regimenten naar meer dan 38 divisies tijdens de Tweede Wereldoorlog en diende naast de Heer (regulier leger), Ordnungspolizei (geüniformeerde politie) en andere veiligheidseenheden. Voorafgaand aan de oorlog stond het onder de controle van de SS Führungshauptamt (operationeel commandobureau van de SS) onder Reichsführer-SS Heinrich Himmler. Met het begin van de Tweede Wereldoorlog werd tactische controle uitgeoefend door het Opperbevel van de strijdkrachten (OKW), waarbij sommige eenheden ondergeschikt waren aan Kommandostab Reichsführer-SS (Command Staff Reichsführer-SS) direct onder controle van Himmler.
Aanvankelijk stond het lidmaatschap, in overeenstemming met het rassenbeleid van nazi-Duitsland, alleen open voor mensen van Germaanse afkomst (zogenaamde Arische afkomst).

De regels werden gedeeltelijk versoepeld in 1940, en later werd de vorming van eenheden die grotendeels of uitsluitend uit buitenlandse vrijwilligers en dienstplichtigen bestond, geautoriseerd. Deze SS-eenheden bestonden uit mannen, voornamelijk uit onderdanen van door de nazi's bezet Europa. Ondanks de versoepeling van de regels, was de Waffen-SS nog steeds gebaseerd op de racistische ideologie van het nazisme, en etnische Polen (die als ondermens werden beschouwd) werden specifiek uitgesloten van de formaties.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »