Gasoorlogvoering in de Eerste Wereldoorlog boek
Gasoorlogvoering in de Eerste Wereldoorlog boek €172,95

Gasoorlogvoering in de Eerste Wereldoorlog boek

Wij hebben 2 weken nodig om onze boeken naar u te versturen. Zie informatie voor alle details over het boek.

€172,95
Op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

Een uitgebreid werk over het Duitse leger in de jaren 1871 - 1914. Het boek heeft 864 pagina's, geïllustreerd met meer dan 2100 foto's. Twee delen gebonden in linnen, extra beschermhoes. Galerij hieronder toont voorbeeldpagina's uit het boek.

Geschreven door: Ulrich Herr, Jens Nguyen
ISBN: 978-3-902526-22-9 (Duits) of 978-3-902526-23-6 (Engels)
Gewicht: 5,30 kg
Probleeminformatie: 864 pagina's, meer dan 2100 kleurenfoto's, inclusief hedendaagse foto's en illustraties, gebonden in linnen. Afmeting: 29,5 x 26,0 cm.

BOEK BESCHRIJVING

Dit tweedelige werk van 864 pagina's geeft het eerste volledige en bijna ononderbroken beeld van de ontwikkeling van de uniformen die de Duitse infanterie droeg, vanaf de geboorte van het rijk in 1871 tot de vooravond van de Eerste Wereldoorlog in 1914, met gedetailleerde beschrijvingen en illustraties. Vanwege het enorme aanbod aan hoofddeksels, uniformen en uitrusting wordt het boek in twee delen uitgegeven met een slipcase, waarmee het tot op heden de grootste publicatie van de Verlag Militaria is. De twee delen illustreren de ontwikkeling van het uniform, te beginnen met het Pruisische leger, en omvatten de integratie van de andere contingenten, het Saksische leger, het Wurttembergse legerkorps en ten slotte het Beierse leger, met gebruik van ongeveer 1.600 kleurenfoto's en 500 eigentijdse zwart-wit -witte foto's, met bronnen en nieuw onderzocht archiefmateriaal. Natuurlijk zou een werk over dit onderwerp niet compleet zijn zonder speciale eenheden en elite-formaties, dus ook de uniformen van de Jäger en Schützen zijn inbegrepen.
Voor het eerst konden de uitgeverij en het Bayerische Armeemuseum in zijn functie als redacteur de hulp inroepen van opmerkelijke militaire musea in Duitsland die aan het boek hebben meegewerkt. Het Bayerische Armeemuseum in Ingolstadt, het Deutsches Historisches Museum in Berlijn, het Wehrgeschichtliches Museum Rastatt en het Militärhistorisches Museum der Bundeswehr in Dresden openden hun depots en lieten een onverwacht en grotendeels onbekend hoofddeksel, uniformen en uitrusting fotograferen. Het gebruik van deze en andere, particuliere collecties maakte het voor het eerst mogelijk om een ​​bijna volledig beeld te geven van de ontwikkeling van Duitse infanterie-uitrusting en uniformen.
Persoonlijke items van uniformen die eigendom zijn van keizers Wilhelm I en Wilhelm II, de Pruisische kroonprins, de koning van Beieren en andere bekende personen, samen met de hoofddeksels en uniformen van de gewone infanterist, worden gebruikt om de prachtige en kleurrijke diversiteit van de Duitse infanterieregimenten tot aan de Eerste Wereldoorlog. Ook inbegrepen zijn duidelijke tabellen om de lezer door de, schijnbaar complexe, verscheidenheid aan infanterie-eenheden in de verschillende contingenten te leiden. Deze prachtig geïllustreerde editie is niet alleen een must voor alle militaire verzamelaars; het zou in de bibliotheek moeten staan ​​van iedereen die geïnteresseerd is in deze periode van geschiedenis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »