German Machine Guns boek
German Machine Guns boek €152,35

German Machine Guns boek

Wij hebben 2 weken nodig om onze boeken naar u te versturen. Zie informatie voor alle details over het boek.

€152,35
Op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

Een boek over het begin van het maken van machinegeweren door Duitsers. Zeer nauwkeurige informatie over machinegeweren gemaakt door Duitsers van 1892 tot het einde van de Grote Oorlog - 520 pagina's en bijna 1000 foto's! Gebonden in linnen.

Geschreven door: Dr. Frank Buchholz, Thomas Brüggen
ISBN: 978-3-902526-95-3
Gewicht: 3,5 kg
Detail informatie: 520 pagina's, gebonden in linnen. Afmeting: 29,5 x 26 cm.

BOEK BESCHRIJVING

'De artillerie vormt het slagveld - machinegeweren verdedigen het!' Deze zin kenmerkt als geen ander de veldslagen van materieel tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na het uitbreken van de oorlog in 1914 resulteerden de revoluties in de bewapening van de late 19e en vroege 20e eeuw in geïndustrialiseerde oorlogvoering, die vooral werd gekenmerkt door het gebruik van machinegeweren - en artillerie. Dit geïllustreerde boek met 520 pagina's en ca. 1000 foto's en illustraties volgen de ontwikkeling van Duitse machinegeweren en geven grafisch weer waarom ze de meest gevreesde infanteriewapens van de Eerste Wereldoorlog werden.

Als een aangevallen eenheid het voorbereidende artillerievuur van de aanvaller kon overleven met intacte machinegeweren en deze in positie kon brengen terwijl de infanterie-aanval begon, zou met zekerheid kunnen worden aangenomen dat deze infanterie-aanval een bloedige mislukking zou zijn. Bijgevolg werden alle beschikbare middelen gebruikt om de machinegeweren van de vijand uit te schakelen. Het juiste gebruik van machinegeweren zou gevechten kunnen beslissen en een numeriek inferieure verdediger de superioriteit van het vuur geven die nodig is om aanvallen met succes af te slaan.

Speciaal voor het Duitse leger aan het westfront kwam de vuurkracht van het machinegeweer de gestaag afnemende personele krachten van de infanterieregimenten vervangen. In tegenstelling tot de geweerdragers, werden machinegeweren de echte pijlers van infanteriegevechten. Het was om deze reden dat de machinegeweercrisis van 1915 des te sterker werd gevoeld, omdat Duitse wapenfabrikanten er niet in waren geslaagd voldoende machinegeweren te produceren om aan de eisen van de strijdkrachten te voldoen. Het was pas de komst van de nieuwe productiemethoden bedacht door Prof. Romberg en de introductie van standaardisatie die leidde tot een vertienvoudiging van de maandelijkse output met de productie van de MG 08/15.

Naast de standaard MG 08 en MG 08/15 machinegeweren, beschrijft het boek ook de Luft-MG 08 en 08/15 varianten, de MG 08/18 die de Maxim ontwikkelingsreeks beëindigde, en de zeer zeldzame modellen Parabellum M 1913 , M 1913/17, het Dreyse-machinegeweer, het Bergmann-machinegeweer veranderen Art en neuer Art-modellen en het antitank- en luchtafweermachinegeweer. De beschouwde periode loopt dus van 1892 tot de naoorlogse periode na de Eerste Wereldoorlog en tot in de tijd van de Reichswehr. De auteurs dwalen af ​​om het zelfladende geweer van Mondragón en de zelfladende karabijn van het Mauser-vliegtuig te onderzoeken, die, hoewel het geen automatische wapens waren, door de Duitse luchtmacht werden gebruikt als voorlopers van automatische wapens. Ten slotte onderzoekt het boek ook de Maschinenpistole 18, het automatische wapen dat kort voor het einde van de Eerste Wereldoorlog werd geïntroduceerd en waarmee het machinegeweer voor het eerst kon worden gebruikt als een veelzijdig handwapen.

Nieuwe kennis, opgedaan uit de archieven van het Beierse Oorlogsarchief en het Bundesarchiv / Militärarchiv, maakt een nieuwe manier mogelijk om productie- en inkoopprocedures, het gebruik van machinegeweren door het Duitse leger in de Eerste Wereldoorlog en het gebruik van gevangen machinegeweren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze site is tijdelijk in onderhoud, we zullen over 5-7 dagen weer online zijn. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen