Reichsbund Deutsche Jägerschaft badge
Reichsbund Deutsche Jägerschaft badge €20,15

Reichsbund Deutsche Jägerschaft badge

Inclusief pin. Reichsbund Deutsche Jägerschaft (Duitse jachtvereniging) was de officiële jachtvereniging in nazi-Duitsland van 1934 tot 1945. Lidmaatschap was verplicht voor iedereen die in het bezit was van een jachtvergunning.

€20,15
Op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

De Deutsche Jägerschaft was een statutaire organisatie met verplicht lidmaatschap voor iedereen die een jachtvergunning bezat. Het lidmaatschap bestond uit jachtzaken die ondergeschikt waren aan de jurisdictie van de Deutsche Jägerschaft via zijn systeem van ere-rechtbanken. Deutsche Jägerschaft werd geleid door Hermann Göring, als Reichsjägermeister, en werd geregeerd door het Führerprincipe. Verkozen functionarissen bestonden niet; alle functionarissen werden benoemd door hun superieuren in de interne bevelsketen. Goring's plaatsvervanger en leider van het dagelijkse werk was Walter von Keudell tot 1937. Administratief leider was Oberstjägermeister Ulrich Scherping.

"Deutsche Jägerschaft" was georganiseerd in een aantal Jagdgaus. Sommige Länder hadden een Landesjägermeister als leider van de Gaujägermeisters. Elke Jagdgau bevatte een aantal Jagdkreise onder een Kreisjägermeister. Elke Jagdkreis had een aantal Hegeringen (Game Management Areas) onder een Hegeringsleiter. Thüringen, bijvoorbeeld, vormde een Jagdgau met 15 Jagdkreise die overheidsorganisaties voor wilde dieren waren. Het Institute für Jagdkunde (Hunting Science Institute) en de Deutsche Versuchsanstalt für Handfeuerwaffen (Duits onderzoekstation voor handvuurwapens) vielen ook onder de Deutsche Jägerschaft.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »