Over Don Militaria

Wat/wie is Don Militaria?

Don Militaria staat letterlijk voor: Doorverkoop Originele & Nieuwe Militaria. Wij bestaan sinds zomer 2019.

Don Militaria is een nieuwe betrouwbare transparante non-politieke en veilige webshop voor (voornamelijk) replica eerste en tweede wereld oorlog artikelen.

Waarom verkoopt Don Militaria ook veel militaria van specifiek Nazi Duitsland en Fascistisch Italië? 

Deze artikelen dienen uitsluitend voor historische educatie, re-enactment/airsoft of verzamelingsdoeleinden te worden gebruikt en worden ook niet voor andere doeleinden verkocht.

Don Militaria over oorlog:

Oorlog is verschrikkelijk en moet ten koste van alles worden voorkomen; Don Militaria betreurt het onmetelijke leed dat nog recent aan de mensheid is toegebracht, mede door Duitsland en Italië. We moeten ons allemaal bewust zijn van onze Europese geschiedenis. Iedereen die de gruweldaden van de nazi's ontkent en de misdaden waarbij de Wehrmacht betrokken was, is een gevaarlijk persoon.

Don Militaria distantieert zich uitdrukkelijk van alle ideeën van rechts en links en verafschuwd elk soort geweld tegen andere mensen! Maar oorlog, en daarmee wapens, uniformen, uitrusting etc. zijn door de mens gemaakt en maakt daarom altijd deel uit van onze geschiedenis.

De hier aangeboden artikelen vertegenwoordigen deze spullen uit de geschiedenis. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor re-enactors, film & theater, verzamelaars en correcte historische educatie. De artikelen mogen absoluut niet voor propaganda of andere zwaar ongepaste doeleinden worden gebruikt zoals het ook staat beschreven in de wet.

De hoogste graad van replica’s brengt dus ook de aanwezigheid van insignes (van alle landen) met zich mee. Dit is echter alleen bedoeld voor de correcte weergeving van de geschiedenis en is geen verheerlijking, goedkeuring of rechtvaardiging van het tijdperk of hun belanghebbenden.

Don Militaria distantieert zich ook uitdrukkelijk van alle mogelijke links naar deze webshop die op (extreem) politieke websites bestaan. Don Militaria is het niet eens met deze links en de inhoud van dergelijke websites! Helaas kunnen deze links niet worden voorkomen.

Het logo

De herkenbare arend met daaronder een krans met Nederland en België kan verkeerde ideeën opbrengen echter verzekert Don Militaria u dat enige gedachte hierachter is dat Don Militaria zich specialiseert in voornamelijk militaria van het derde rijk.

Het idee was eerst een leeuw alleen kunt u op deze site weinig Nederlandse of Belgische militaria vinden. De adelaar is toch het duidelijkst en snelst herkenbaar samen met de landen. Het logo is daarnaast een directe indicatie(of waarschuwing) voor welke artikelen deze site is en de naam maakt duidelijk dat hier geen politiek gedachtegoed is te vinden. Enkel de arend inclusief Nederland en België met of zonder de handelsnaam is het officiële logo van Don Militaria!

Promotie & advertenties

Don Militaria zal geen promotie maken voor artikelen met haatdragende symbolen of leuzen zonder hen eerst te bedekken en uitsluitend te adverteren op plekken waar alleen Don Militaria zijn doelgroepen de artikelen kunnen vinden doormiddel van bijvoorbeeld een zoekterm. Verder zullen artikelen met haatdragende symbolen nooit alleen direct afgeprijsd worden voor meer omzet. Inplaats hiervoor heeft Don Militaria kortingsregelingen/promoties geldig op alle artikelen van alle landen binnen bepaalde categorieën.

Don militaria wilt absoluut geen andere mensen buiten zijn doelgroepen bereiken maar neemt geen verantwoordelijkheid voor het (oncontroleerbaar) misbruik of het promoten van zijn artikelen waarvoor ze niet bedoeld zijn door anderen.

Journalisten & onderzoekers

Steeds weer ontvangt Don Militaria verzoeken om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld fascisme en hoe sommige spullen op deze webshop daar aan bijdragen. Ook over het mogelijk misbruik maakt men zich zorgen. En terecht.

Graag deel ik met u dat Don Militaria en andere militaria shops zich niet bezig houdt met ideologieen en geen beeld hebben hiervan. Geen enkele militaria shop heeft als doel de mogelijke ideologie achter de spullen te verspreiden. Voor kleine vragen over dit onderwerp staat Don Militaria altijd open maar voor interviews is dit bedrijf niet geschikt.

Wie is de oprichter?

Don Militaria is opgericht door een jong persoon in 2019 die altijd al geïnteresseerd was in geschiedenis en de militaria markt. Ik kijk graag naar documentaires en re-enactment evenementen van alle jaartallen maar voornamelijk de tweede wereld oorlog. Persoonlijk vind ik vrijheid hebben het belangrijkste wat er is, die vrijheid zorgt er namelijk ook voor dat deze webshop kan bestaan (onder logische voorwaarden) in Nederland. 

Mijn familie waren gewone burgers en daarmee dus ook slachtoffer geweest onder het nazi-bewind. Zij hebben de honger winter moeten meemaken. Deze webshop is dan ook alleen opgericht puur uit passie voor geschiedenis en het behoudt hiervan doormiddel van de gepaste doeleinden genoemd op deze site.

Deze winkel werkt samen met meerdere Europese workshops en heeft meerdere magazijnen in Europa om de best mogelijke kwaliteit te leveren voor nette prijzen en snelle bezorgtijden zodat iedereen geintereseerd in de eerste en tweede wereldoorlog een re-enactor, verzamelaar of filmmaker kan worden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »