Stormtroepen boek
Stormtroepen boek €123,15

Stormtroepen boek

Wij hebben 2 weken nodig om onze boeken naar u te versturen. Zie informatie voor alle details over het boek.

€123,15
Op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke dag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

Een uitgebreid werk over Oostenrijks-Hongaarse stormtroepen in WO1. Het boek heeft 320 pagina's, goed geïllustreerd met meer dan 850 foto's. Het boek is gebonden in linnen met een beschermhoes. Galerij hieronder toont voorbeeldpagina's uit het boek.

Geschreven door: Dr. M. Christian Ortner
ISBN: 978-3-9501642-7 (Duits) of 978-3-9501642-8 (Engels)
Gewicht: 2,06 kg
Detail informatie: 320 pagina's, meer dan 850 kleurenfoto's, inclusief hedendaagse foto's en illustraties, gebonden in linnen. Afmeting: 29,5 x 26,0 cm.

BOEK BESCHRIJVING

Oostenrijks-Hongaarse aanvalseenheden en commando's in de Eerste Wereldoorlog Tactiek, organisatie, uniformen en uitrusting. De aanvalstroepen behoorden tot de elite-eenheden van het Oostenrijks-Hongaarse leger en beïnvloedden permanent het imago van de soldaat in de statische en loopgravenoorlog van de Eerste Wereldoorlog. In de loopgravenoorlog hadden ze de opdracht om vijandelijke obstakels te verwijderen en wachtposten in hand-tot-hand gevechten met handgranaten of met dolken en knuppels te elimineren, waardoor volgende aanvallende troepen hun doelen konden bereiken. Uitgerust met stalen helmen, verkorte geweren en handgranaten, ondersteund door machinegeweren, machinepistolen en infanteriegeweren, belichaamde de assault trooper van de Eerste Wereldoorlog uiteindelijk de 'moderne' soldaat van de twintigste eeuw. Dit indrukwekkende en rijkelijk geïllustreerde boekdeel telt 320 pagina's en toont de operationele tactieken, strijdleer, organisatie, uniformen en uitrusting van de Oostenrijkse aanvalstroepen in de Eerste Wereldoorlog in meer dan 850 hedendaagse zwart-wit en actuele kleurenfoto's. Duidelijk zicht op machinepistolen, machinegeweren, loopgraafmortieren, infanteriegeweren, vlammenwerpers en seinapparatuur geven een indrukwekkend overzicht van de wapens en uitrusting van de elite van de k.u.k. leger. Deze zeldzame artefacten zijn voornamelijk afkomstig uit de inventaris van het Heeresgeschichtliches Museum Wenen. Het boek wijdt een lang hoofdstuk aan Oostenrijkse insignetroepen. Het toont niet alleen hun ontstaan, maar illustreert ook meer dan 100 badges van aanvalsgroepen als originelen en op foto's van hun dragers. Dit is het grootste tot nu toe gepubliceerde aantal van dergelijke badges.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »