Tank vernietiging badge zilver
Tank vernietiging badge zilver €18,15

Tank vernietiging badge zilver

€18,15
Nog 2 artikelen op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

Lengte: 3cm
Breedte: 9cm

De tankvernietigingsbadge (Duits: Sonderabzeichen für das Niederkämpfen von Panzerkampfwagen durch Einzelkämpfer) was een Duitse militaire onderscheiding uit de Tweede Wereldoorlog die werd toegekend aan individuen van de Wehrmacht die in hun eentje een vijandelijke tank of een gepantserd gevechtsvoertuig hadden vernietigd met een handwapen . Antitankeenheden kwamen niet in aanmerking voor deze prijs. Het werd opgericht op 9 maart 1942, maar kon worden toegekend voor acties die teruggaan tot 22 juni 1941 (de start van Operatie Barbarossa, de Duitse invasie van de Sovjet-Unie). Voorafgaand aan de introductie van deze onderscheiding ontving de soldaat de General Assault Badge voor de actie.
Op 18 december 1943 introduceerde de OKH een gouden klasse die de vernietiging van vijf tanks met één hand erkende. Een soldaat zou daarom vier zilveren insignes kunnen hebben die allemaal zouden worden vervangen door een gouden versie bij vernietiging van een vijfde tank (waaraan daarna apart zilver zou kunnen worden toegevoegd).

Het tankvernietigingsbadge had een zwart gemaakte Panzer IV-tank van 42 mm bij 18 mm, bevestigd aan een zilveren band van 88 mm bij 33 mm. 2 mm vanaf de boven- en onderrand liepen 4 mm zwarte strepen. De badge werd op de mouw gespeld en vervolgens "vastgenaaid". Het had een stoffen of katoenen achterkant.
De gouden onderscheiding was vergelijkbaar, behalve een achtergrond van gouddraad met zwarte horizontale strepen. Het had een zilveren wasbeurt aan de tank, in plaats van zwart.


Zilver - aangeboden voor elke vernietigde tank.
Goud - voor vijf tanks vernietigd.

Een bekende ontvanger was Günther Viezenz, die 21 vijandelijke tanks vernietigde.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »