Wehrmacht adelaar borst badge
Wehrmacht adelaar borst badge €22,35

Wehrmacht adelaar borst badge

€22,35
Op voorraad
  • SNEL bezorgd binnen Europa
  • VERZEKERD verzonden & onderweg
  • KLANTENSERVICE elke werkdag open
  • GEOPTIMALISEERD voor Nederland & België
Informatie

Na de machtsovername door de nazi's in 1933 was een van de meest openlijke en gedurfde stappen van Adolf Hitler de oprichting van de Wehrmacht, een moderne strijdmacht die volledig in staat is tot offensief gebruik. Om de langetermijndoelen van het naziregime om verloren terrein te herwinnen en zijn buren te domineren, te verwezenlijken, moesten de dienstplicht worden hersteld en moesten er massaal worden geïnvesteerd in de wapenindustrie. In december 1941 noemde Hitler zichzelf als opperbevelhebber van de Wehrmacht.
De Wehrmacht vormde het hart van de Duitse politiek-militaire macht. In het begin van de Tweede Wereldoorlog gebruikten Hitler's generaals de Wehrmacht door middel van innovatieve gecombineerde wapentactieken (luchtafweer in de buurt, gemechaniseerde bepantsering en infanterie) met een verwoestend effect in wat een Blitzkrieg (bliksemoorlog) werd genoemd. De nieuwe militaire structuur van de Wehrmacht, unieke gevechtstechnieken, nieuw ontwikkelde wapens en ongekende snelheid en brutaliteit verpletterden hun tegenstanders.
De Duitse strijdkrachten, die nauw samenwerkten met de SS (vooral aan het Oostfront), hebben ondanks latere ontkenningen talloze oorlogsmisdaden en gruweldaden gepleegd. Tegen de tijd dat de oorlog in mei 1945 in Europa eindigde, had de Wehrmacht ongeveer 11.300.000 man verloren, van wie ongeveer de helft tijdens de oorlog werd vermist of gedood. Slechts enkele van de hogere leiders van de Wehrmacht werden berecht voor oorlogsmisdaden, ondanks bewijs dat er meer betrokken waren bij illegale acties.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »